A les flors d'aquesta sortida
A la fitxa tècnica
Castelltallat per Coaner
16 d'octubre de 2021: De bolets, pocs, 4 rovellons i 3 cames de perdiu
A la sortida anterior
A la sortida següent


Fa anys que no encertem a l'hora de trobar bolets i aquest dia no va ser menys. Ara bé, l'excursió no va estar malament si descomptem l'objectiu principal del dia. Un cop a Coaner, vam deduir que en aquesta zona ja havíem estat temps enrera, també buscant bolets, i també amb resultats nefastos. Aquest cop, però, vam passar per l'església de Santa Maria de Coaner i vam anar a veure unes petjades de dinosaure. El recorregut passa per ruïnes dels massos, testimonis de temps més bons per a la zona. Una zona que va ser afectada pels incendis de 1994.


Coaner: torre, mas i església
Santa Maria de Coaner

Mas de Gobianes, segle XIV
Mas en ruïnes

Petjades fòssils
Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Serra de Castelltallat des de Coaner

ITINERARI

AL PUNT DE SORTIDA :
Per arribar al nucli de Coaner, punt de sortida, seguim les indicacions que dona Toni Planas a Wikiloc, que no repetiré ara i aquí.
Passat el conjunt del castell hi ha un bon espai per deixar el vehicle.

ITINERARI A PEU:
Després de l'aparcament surt un camí a la dreta cap a Santa Maria de Coaner passant per un gran prat. Seguim i tornem a enllaçar amb la pista principal, el camí a Claret dels Cavallers, una bon camí rural pel marge dret de la Riera de Coaner.
Per la pista trobem el mas de Gobianes, en ruïnes del que se'n té constància d'ençà el s. XIV. A principis del XVIII era, com can Xicola, pertinença del mas del Semís.
Deixem el camí pel que hem vingut per una pista a mà esquerra. Guanyem cota amb llargues llaçades i bons empits enfilant-nos per sobre d'un llom on atenyem un turó. Davallem lleugerament fins a la bifurcació amb el camí de Coaner, que prendrem de tornada, i continuem guanyant alçària fins al Coll de Coaner (725m), sostre de l'itinerari on assolim la carena. Aquest coll és a la divisòria entre la Serra de Castelltallat i la de la Sala, realment una prolongació de la primera. Davallem per la Solana de la Rabassa en direcció a la carretera de Sant Mateu a Castelltallat.

Poc abans d'arribar a la carretera, a mà dreta i en un costat del camí, hi ha un seguit de petjades fòssils que, per la forma (didàctiles), recorden algunes de les del jaciment de Prat Barrina, tot i que allí són més nombroses i ocupen major extensió. Com aquelles han quedat gravades sobre un aflorament de roca calcària.

Retornem a l'obaga fins a retrobar el camí de Coaner que prenem a mà dreta. Aviat podem albirar les ruïnes dels masos Bosc i Soler Nou.

Continuem davallant i més enllà, en una colzada, deixem el camí per un corriol poc evident a mà esquerra que, en fort pendent, ens deixa al costat d'uns vivers. Altra volta per camí més ample, en poca estona atenyem el castell de Coaner i el punt on tenim aparcat el vehicle.

Més informació sobre el castell, l'església i els masos a la ressenya de Toni Planas

DADES GENERALS:
Temps total: 4:25 hores
Temps descans/bolets*: 1:15 hores
Desnivell acumulat: 430 mts
Distància: 10 kms

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

ALÇADES

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

DESNIVELLS PARCIAL

Coaner
374 mts
10:10
Santa Maria
378 mts
10:15
5'
5'
4 mts
Camí, bolets i flors - Gobianes
443 mts
11:15
1:00'
1:05'
65 mts
Esmorzar
Fins 11:30
15'
1:20'
Coll de Coaner
725 mts
12:30
1:00
2:20'
282 ms
Bolets i petjades
685 mts
13:25
55'
3:15'
-40 mts
Coll de Coaner
725 mts
40 mts
Coaner
378 mts
14:35
1:10
4:25'
-343 mts

* Aquí comptem tot el temps que estem aturats, no només el que surt explícitament a la fitxa.

TRACKS GPS
MAPA DE LA ZONA

Tornar a dalt
Anar a l'inici