2003-04

A la fitxa tècnica
Salt de Can Batlle
20 de febrer de 2022: salt preciós i molt assequible
A la sortida anterior
A la sortida següent


Assequible tot i que hi ha un petit tram de camí que és molt dret i s'ha de vigilar si està moll. El Salt de Can Batlle és un d'aquells racons que no surten a les guies però que enamoren si, com nosaltres, els visites sense que hi hagi ningú més. Tot i que era diumenge estàvem i tots els aparcaments que vam passar des d'Olot a Santapau estaven bastant plens, nosaltres estàvem completament sols, i s'agraeix.

Deixem el cotxe en un revolt de la carretera GI-524 passat el desvio al càmping Mas Patxet, venint de Santapau. A l'entrad del camí del Salt hi ha un cartell indicador. Vas trobant algunes masies i el menhir anomenat Pedral del Diable (2,80 mts d'alt i 0,8 d'amplada) i es creu que pot ser del neolític mitjà, entre els mil·lenis IV i III abans de Crist. Està en un camp a l'esquerra del camí que anem seguint.

El salt el podeu veure de front des del pont sobre la riera de Sant Martí. Després podeu anar fins a l'aigua mateix. Cal fixar-se en una marca que hi ha en un arbre abans d'arribar al pont.

Al pont hi arriba també una pista que creiem que ve des de la carretera, però potser està limitada als veïns de la zona.

Berta Solanas


Menhir, Pedra del Diable
Salt de Can Batlle, des del pont

I ara des del costat


Forma unes bassetes molt mones
El pont des del salt

FITXA TÈCNICA

El Salt de Can Batlle

ITINERARI

AL PUNT DE SORTIDA :
Carretera GI-524 d'Olot a Banyoles. Deixem el cotxe en un revolt de la carretera GI-524 passat el desvio al càmping Mas Patxet, venint de Santapau.

ITINERARI A PEU:
Si hem vingut de Santapau caminem una mica enrera per la carretera i després la creuem. La carretera i una pista asfaltada que ve del poble es toquen i un cartel indica que cap a on hem d'anar. Caminem uns 200 metres per la pista i trobarem el menhir a ma esquerra. Més endavant. Més endavant algunes masies i quan la pista gira a l'esquerra trobem un camí recte que és per on hem d'anar. Baixem i arribarem al Pont sobre la riera de Sant Martí. Si mirem a l'esquerra veurem el Salt.
Una mica abans del pont, en un arbre hi ha una creu groga. Per allà -vigileu si està moll o enfangat- es pot arribar al costat de l'aigua, a la base de la cascada.
També es pot arribar a la part superior.
Es torna pel mateix camí.

DADES GENERALS:
Temps total:
Temps descans*:
Desnivell acumulat: inapreciable
Distància: 1;7 kms

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

Aparcament carretera
13:15
Menhir
13:22
7'
7'
Baixada al Salt
13:32
10'
17'
Pont del Salt
13:42
10'
27'
Voltes i fotos
Fins 13:55
13'
40'
Aparcament carretera
14:17
22'
1:02'

* Aquí comptem tot el temps que estem aturats, no només el que surt explícitament a la fitxa.

TRACKS GPS (e (El track es des de SantaPau)

 

Tornar a dalt
Anar a l'inici