Amb raquetes per Guils
6 de desembre de 2012: molta neu en un bosc magnífic
A la sortida anterior
A la sortida següent


Primer dia del pont de la Puríssima. Aquest any, per nosaltres, és més curt que altres. Dos dies els Anton-Sales i 3 els Gabarró-Solanas. Això si, sense les grans que són als Alps esquiant. Amb aquests condicionants, la Cerdanya s'imposava com a destí. I alhora de buscar lloc, sort d'una oferta que vam trobar a última hora que sinó, potser encara ens quedem a casa. Vam dormir a l'aparthotel Guitart-La Molina, just a peu de pistes.

El plan era el següent: un dia esquiar (i els que no esquiem, caminar), un dia tots d'excursió i la resta a decidir. El primer és el de l'excursió dels 6. I vam escollir els boscos de Guils-Fontanera per fer-ne un passeig. D'entrada cal dir que la carretera està en bon estat, però a la que passes a la cara nord, és neu i gairebé gel. S'ha de conduir amb molta cura, especialment a la primera curva, és molt fàcil que el cotxe patini. A dalt, tot és una maravella, el bosc, la quantitat de neu que el vent no s'ha endut, vaja, un plaer per a la vista i per a l'ànima.

Decidim fer un dels itineraris de raquetes (l'estació d'esquí de fons és tancada) i després del refugi de ..... continuem una estona més, ara amb neu verge. La Pilar ens agafa avantatge, sembla que li hagin posat un superturbo. El lloc i el passeig resulta molt agradable però no es quedem a dinar per por a que, a la baixada, la carretera estigui encara més glaçada (el cotxe del Miquel és un turisme i no val la pena arriscar-se). Intentem dinar a Guils (portem menjar) però només hi ha un restaurant i està a tope. Finalment ens decidim pel bar de l'estació de la Renfe de Puigcerdà. Demanem begudes i ens acullen molt bé: allà estenem el pa, els embotits i la fruita.

Ja a l'hotel (la recepció és molt lenta), ens instal·lem i aprofitem una estona la piscina i el jacuzzi que ens entrava a l'oferta. I ara, no patiu més, les fotos del dia.


Tornar a dalt
Anar a l'inici