Les gorges d'Hostoles
9 de juny de 2014: molta aigua i moltes cascades al Brugent i voltants
A la sortida anterior
A la sortida següent

Després de pujar al Puigsallança, vam completar el cap de setmana a la Garrotxa amb visites a les gorges que envolten Les Planes d'Hostoles. Val a dir que les aigües no estaven clares del tot (que no brutes) sinó un pel tèrboles. Però les cascades tenen molt encant. En algunes hi havia gent banyant-se però a altres vam estar completament sols. Us en fem un tastet.

EL SALTANT DE SANTA MARGARIDA
Està realment molt a prop del poble. Hi ha dos opcions per arribar-hi. Una és agafar la via verda cap a Amer i Santa Coloma de Farnés. Camines al voltant d'un quilòmetre. S'han de passar dos ponts per sota i un de fusta per sobre. Després trobes el trencall i comença un corriol que passa per 3 torres d'alta tensió fins arribar a un torrent que acaba al Brugent. Hi ha una baixada d'uns 50 metres. Seguiu el curs de l'aigua i arribareu a la cascada. Una altra manera d'arribar-hi és des de la carretera que va de Les Planes a Amer (C-63) -no se el punt exacte però la majoria de la gent que hi havia venia directament de la carretera.

A la via verda
Cascada i llac


GORG DE VILAMALA
S'ha d'anar fins al camping Molí de Vilamala i el teniu allà al costat. El molí encara el fan servir per fer-hi electricitat els del càmping. De fet, és el més petit i menys maco dels que vam visitar.
Riera de Vilamala
Bolets. Allà es van quedar

Antic pont sobre la riera de Vilamala


SALT DEL MOLÍ D'EN MURRIS
Per arribar-hi, nosaltres vam agafar la carretera que va a Cogolls i que surt de la C-63 entre el poble de Les Planes d'Hostoles i el cementiri de la localitat. De seguida la carretera se situa paral·lela a la riera de Cogolls i en un dels revolts hi ha uns petits aparcaments i les indicacions per arribar a la riera, travessar-la, i al molí d'en Murris. També hi ha un camí que surt de la via verda.
A més de la cascada i de la casa gairebé adosada (molí) la riera fa unes curioses formacions. Las vam veure tant aigües amunt de la cascada com aigües avall. Aquí les teniu.
Cascada del Molí d'en Murris
Finestra de l'antic molí


Formacions de roca travertina

Són les bassetes que us deia


SALTS DE LA PLANA
I tornem al costat de Les Planes d'Hostoles i al riu Brugent. En un petit tram hi ha dues cascades, molt maques. Per arribar-hi, podeu deixar el cotxe a l'aparcament del cementiri de Les Planes. Travesseu la carretera i aneu cap a uns edificis mig abandonats (no cap a les cases on encara hi viuen). Heu de passar pel mig i pel costat dels horts fins al final. S'acaben els horts i comença la vegetació de ribera. L'aigua i les cascades són a prop. Quan veus la primera dius, és maca, però si continues caminant riu amunt trobes la segona, molt més gran i amb un llac que convida al bany.

La primera cascada

La segona, molt més majestuosa


Emparrats de nivell
Bonics reflexes

Tornar a dalt
Anar a l'inici