A la fitxa tècnica

Les tines de la vall de Flequer
16 de març de 2014: ningú de nosaltres sabia que existien
A la sortida anterior
A la sortida següent


El fet de no saber que al Bages, a la vall de Flequer i altres, hi havia hagut tanta vinya i amb les tines al mig dels camps encara va fer més bonica l'excursió. Ara es troben en procés de recuperació i des d'aquí, humilment, recomanem a tothom que fagi la visita. És molt curiós i està molt ben explicat. Abans d'anar-hi podeu consultar la informació que té penjada a la xarxa el Consell Comarcal del Bages.

És una ruta amb poc desnivell, per fer-la en un matí però si hi aneu amb nens petits o amb gent gran, us emporteu el dinar i la feu durar una mica més. Nosaltres vam acabar el recorregut a la Casa d'en Flequer. Vam fer l'anada per les Tines i la tornada per la pista.

TINES DEL BLEDA


TINES DEL TOSQUESDIPÒSIT DE VINYA

TINES DE L'ESCUDELLETA


TINES DE RICARDOALTRES TINES ENCARA NO RECONSTRUÏDES

Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Tines de la vall de Flequer

EN COTXE:
Aquesta excursió que discorre per la comarca del Bages comença en l'aparcament de la BV-1124 al km 4,2. Aquesta és una carretera que va del Pont de Vilomara al nucli de Rocafort fins a enllaçar amb la BV-1121 (Navarcles-Talamanca-Matadepera). El més còmode és anar fins a Pont de Vilomara (C-55 o C-16 i després C-55)

HORARIS I DESNIVELLS

SITUACIÓ

ALÇADES

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

DESNIVELL
TOTAL

Aparcament
266 mts
11:30
 
Tines del Bleda
11:50
20'
20'
Tines del Tosques
12:20
30'
50'
Dipòsit de vinya
12:40
20'
1:10'
Tines de l'Escudelleta
12:50
10'
1:20'
Tines d'en Ricardo
13:20
30'
1:50'
Masia d'en Flequer
411 mts
14:00
40'
2:30'
145 mts
Tines d'en Ricardo
14:20
20'
2:50'
Dinar
F. 15:25
1:05'
3:55'
Aparcament
266 mts
17:00
1:35'
5:30'
TOTAL ATURADES:   2 hores*
DISTÀNCIA TOTAL:   8,3 kms

ITINERARI

A PEU:
Sortim de l'aparcament per la pista -no hi ha més- i la seguim. És el sender local SL-C52 marcat amb els colors verd i blanc. Primer trobem un trencall a l'esquerra que va a una explotació d'àrids, no l'agafem. Si que haurem d'anar a la dreta quan trobem una bifurcació que va cap a la riera i cap a la primera de les tines, la del Bleda. Després del primer grup el camí es va fent cada cop més estret i passa a l'altra banda de la riera, on gairebé després de les tines del Tosques passa a a ser un caminet. Trobem el dipòsit de vinya al mig del corriol (on guardàven adobs i sulfats) i seguim fins a divisar les tines de l'Escudelleta. Una estona més i el camí va a petar a la pista que havíem deixat i per la que tornarem. Més endevant trobem les tines d'en Ricardo, just en el punt on la pista es torna a bifucar. Una passar per sobre de la riera (ara seca) i va cap a Rocafort. L'altra camí és el que agafarem i és el que passa pel mas d'en Flequer. Allà acabarem el recorregut i tornem. El dinar el fem a les Tines d'en Ricardo i tot el camí fins a l'aparcament el fem per la pista. Així podrem veure, des de d'alt els grups de tines que hem trepitjat al matí.

*S'ha de tenir en compte que a cada tina ens estem una estona i que aquestes aturades no estan comptades en la fitxa "Horaris i desnivells".

TRACKS GPS
MAPA DE LA ZONA (250 kb)

Tornar a dalt
Anar a l'inici