A la fitxa tècnica
Cinqueterre a peu
1-6 d'abril de 2023: Monterosso-Vernazza-Corniglia i Riomaggiore-Manarola
A la sortida anterior
A la sortida següent

Per ser Setmana Santa i els dies no festius, vaja la gran quantitat de gent que hi havia a tots els pobles, tant als nuclis com caminant. Cinqueterre és un conjunt de 5 pobles de la costa italiana entre Gènova i Pisa. Tots moníssims i amb una costa vertical plena de penyasegats que treu la respiració. El recorregut entre pobles es pot fer en vaixell, en tren o caminant.

Nosaltres vam fer la combinació caminant-tren. Entre aquestes cinc poblacions (Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore) hi ha un servei de rodalies que funciona prou bé i que els enllaça. A més, a Monterosso hi paren els trens més ràpids i directes que van a Gènova i a Pisa i més enllà. Per això teníem la nostra base a Monterosso.

Dels 6 dies, vam dedicar un a Gènova, un altre a Pisa, dos mitjos dies als trajectes i 2 dies més a caminar per l'anomenat Sentierra Azurro o Sender Blau.

DIA 1:
Monterosso-Vernazza-Corniglia i tornada en tren. Per a fer aquests trams s'ha de pagar. 7,5 kms

DIA 2:
Anada en tren a Riomaggiore i caminant fins a Manarola per la via Beccara ja que la Via de l'Amore que va arran de mar estava tancada per obres de rehabilitació. També estava tancat per despreniments el tram Manarola-Corniglia que va al costat del mar. 6 kms

Amb la Cinque Terre Card Trekking tens el passi als camins i al tren i a alguna altra atracció.

Adjunto el dos tracks dels camins però estan molt marcats i no tenen pèrdua. El paisatge és fantàstic, ple de vinyes -algunes actives- col·locades en els llocs més insospitats. En diversos punts vam veure mecanismes per pujar i baixzar estris i raïm, i també persones. Hi ha moments que vas per l'interior i d'altres que ho fas sobre el mateix penya-segat de la costa. L'únic però que li poso és que al ser els pendents tant pronunciats, hi ha moltes escales.

Aquí un petit tastet de les fotos de les excursions i dels pobles.


MONTEROSSO
Tornar a dalt
MONTEROSSO-VERNAZZA. 3,5 kms
Tornar a dalt
VERNAZZA
Tornar a dalt
VERNAZZA-CORNIGLIA. 4 kms
Tornar a dalt
CORNIGLIA
Tornar a dalt
RIOMAGGIORE
Tornar a dalt
RIOMAGGIORE-MANAROLA

Tornar a dalt


Tornar a dalt
MANAROLA

FITXA TÈCNICA


Monterosso al Mare-Vernazza

ITINERARI

AL PUNT DE SORTIDA :
A Monterosso al Mare hi arribes per carretera (poso la localització pq és complicat d'explicar), però és més còmode (i no has de buscar aparcament que és difícultós) fer-ho per tren des de Génova, Levanto o des de l'Spezia, Pisa.

ITINERARI A PEU:
Sortint de l'estació del tren anem cap al centre del poble passant un túnel. I sense passar per sota del tren seguim cap al Roca Porto Hotel, que rodegem. Trobarem el punt de control ja que el tram és de pagament. La ruta comença per una llarga pujada amb escales entemig de vinyes i horts de mandarines i llimoners. Hi ha trams força amples i d'altres molt estrets i sense protecció. La vista sobre Vernazza és preciosa. Al poble s'entra per la part alta i es va baixant fins al port.
El camí no té pèrdua, fins i tot, està marcat en el GoogleMaps.

DADES GENERALS:
Temps total: 2 hores
Temps descans: 20'
Desnivell acumulat: 200 mts
Distància: 3,5 kms

TRACKS GPS


Vernazza-Corniglia

ITINERARI

AL PUNT DE SORTIDA :
A Vernazza hi arribes per carretera (poso la localització pq és complicat d'explicar), però és més còmode (i no has de buscar aparcament que és difícultós). A Vernazza només paren els trens de rodalies de Cinqueterre.

ITINERARI A PEU:
Un cop visitat Vernazza, el poble i el port pq el castell estava tancat, enfilem cap a l'estació del tren (baixa una gran gentada), la passem per sota i seguim les indicacions que ens porten a la part alta del poble però més per l'interior, passant pel costat de la segona torre de les edificacions. Hi ha una altra i també maquíssima vista del poble.
El camí continua amb una sucessió de pujades i baixades (fins als 208 mts sobre el nivell del mar) amb vistes a la platja de Guyano passant de nou per oliveres i vinyes.
Baixem a Corniglia, el més petit dels 5 poblets que no té accés directe al mar.
En canvi l'estació si que està al nivell del mar. Pots baixar caminant o amb el bus (gratuït amb la Targeta de Cinqueterre.

DADES GENERALS:
Temps total: 2 hores
Temps descans: 20'
Desnivell acumulat: 250 mts
Distància: 3,5 kms

TRACKS GPS


Riomaggiore-Manarola

ITINERARI

AL PUNT DE SORTIDA :
A Riomaggiore hi arribes per carretera (poso la localització pq és complicat d'explicar), però és més còmode (i no has de buscar aparcament que és difícultós). A Riomaggiore només paren els trens de rodalies de Cinqueterre.

ITINERARI A PEU:
El camí més curt és la Via de l'Amore (1,5 km i arran de mar) però està tallada per manteniment. Així que fem la Via Beccara, però la baixada la fem menys llarga i amb menys pendent.
L'estació de Riomaggiore es troba en l'únic punt on el tren passa sense túnel. Pugem cap a la part del poble situada més a l'oest i anem cap a l'esquerra a passar per sobre el torrent amb un petit pont. Aquí comença una pujada sense treva i amb escales: 200 metres de desnivell en 1 km). Anem tota l'estona acompanyats de vinyes i gent treballant.
A dalt, magnífic panorama del mar i de Manarola als peus
En comptes de fer la baixada directa al poble -matagenolls- fem un rodeig per les vinyes amb vistes als altres pobles (Volastra i Groppo). Una volta molt bonica que té una altra recompensa, a la baixada tens tot el poble al teu davant.
Per agafar el tren per tornar a Monterosso has de passar per un túnel que acaba a l'estació.

DADES GENERALS:
Temps total: 2 hores
Temps descans: 20'
Desnivell acumulat: 200 mts
Distància: 6 kms

TRACKS GPS

Tornar a dalt
Anar a l'inici