Amb flors

A les flors d'aquesta sortida
A la fitxa tècnica
Llacs deth Clot der Os
20 de juliol de 2023: bonics, però pujada i baixada per les pistes d'esquí
A la sortida anterior
A la sortida següent


La primera idea per aquest segon dia d'estada a la Val d'Aran era pujar al refugi de la Restanca per així seguir refent itineraris que la Marta havia fet quan era molt petita, amb 4 i 5 anys. Però resulta que ara, a l'estiu, no s'hi pot pujar fins a l'aparcament de Pont deth Ressec. Només ho poden fer els vehicles autoritzats, els taxis i els minibusos. I això no m'ho van dir quan vaig trucar a Turisme de la Val d'Aran ni està posat a la web. Val 6,5€ per persona i trajecte. Així que vam decidir fer una altra excursió. L'escollid va ser, des de Beret, pujar als 4 llacs deth Clot der Os. Aquí teníem dues opcions, pujar en el telecadira (20€ per persona) o fer-ho caminant, que és el que vam fer. En total eren 9,4 kms i 524 mts de desnivell.

La primera pujada és forta i directe, i aquí fas la majoria del desnivell. Des del telecadira puja una per baixar als 3 primers llacs. Paisatge súper maco que es completa amb vaques i cavalls. Esmorzem i decidim pujar al quart. Però, al contrari del que diu la ressenya que portàvem, la pujada no és de "cantos rodados", sinó de blocs de roca, petits i grans. Són uns 100 metres de desnivell on, a més, el camí no és gaire clar. Fem 3/4 parts i la Marta s'avança fins a arribar a veure el 4rt llac. Decidim baixar i fer-nos un banyet de peus al llac més gran.

La primera part de la baixada (per completar la circular) també és molt bonica però arribats a un punt (indicat) ja tot és pista d'esquí.


Salardú, boires altes
A punt d'arribar a l'estació superior del telecadira


Primer llac deth Clot der Os
Camí cap als llacs
Tornar a dalt
Esmorzant a l'ombra
Llac i cavalls

Pujada fins el quart llac, al que no arribarem
Tornar a dalt
El llac més gran

No sabem pe eren els plàstic que tancaven el llac
Indicacions a les que no fem cas
Tornar a dalt
Amb l'Aneto al fons
Santuari de Montgarri

FITXA TÈCNICA

Llacs deth Clot der Os, 2.300 mts

ITINERARI

AL PUNT DE SORTIDA :
Cal anar al Pla de Beret i aparcar al pàrquing gran, no al de l'Orri. Arribem a Baqueira per la C-26 i girem cap a Beret fins a dalt de tot.

ITINERARI A PEU:
Des de l'aparcament, pugem pistes amunt fins a l'estació superior del telecadira. Un cop a dalt, surt un caminet cap al sud-est que en una mitja hora ens porta als llacs.
pels que es pot fer una passejada.
Per pujar al 4rt llac, deixem els altres a la nostra dreta i tirem amunt intentant seguir el track i les fites (que no sempre es veuen). El camí no està massa clar i cal superar diferents blocs de pedra grans i petits amb alguna grimpada.
No és massa complicat però ... Nosaltres no arribem a l'últim llac.
De baixada, resseguim el llac gran fins al desguàs i girem a la dreta per iniciar la baixada. Deixarem, també a la dreta, el camí que ens portaria de nou al telecadira però també farem la baixada caminant i seguint el track.
Quan arribem a la zona de pistes, trobem una indicació de bicis per recte i caminants dreta. No ho veiem clar i seguim pel camí de les bicis. Primer bé, peró després és muntanya avall. I veiem que a l'altra banda, el camí està indicat.
Els dos, però, porten a l'estació inferior del telecadira i d'aquí, al cotxe.

DADES GENERALS:
Temps total: 6,20 hores
Temps descans*: 1:30 hores
Desnivell acumulat: 500 mts
Distància: 8,5 kms

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

Aparcament  
9:15
Telecadira Clot der Os  
9:25
1:10'
1:10'
Descans
 
Fins 10:45
20'
1:30'
Llac  
11:10
25'
1:55'
Esmorzar
 
Fins 11:30
20'
2:15'
Pujada i baixada al 4rt llac i llac gran  
13:20
1:50'
4:05'
Pica pica i bany de peus
 
13:55
35'
4:40'
Desviament bicis i caminants  
14:40
45'
5:25'
Aparcament  
15:35
55'
6:20'

* Aquí comptem tot el temps que estem aturats, no només el que surt explícitament a la fitxa.

TRACKS GPS

Tornar a dalt
Anar a l'inici