Amb flors

A les flors d'aquesta sortida
A la fitxa tècnica
Turó dels 3 Partions
14 d'abril de 2024: i vistes a les coves de Bovera
A la sortida anterior
A la sortida següent


És la segona incursió que fem pels voltants de Castellet i la Gornal després que fa uns mesos vam anar al Castell de Castellet i al pantà de Foix. En aquest cas ens vam quedar a Torrelletes, un petit poble del que surt aquesta ruta. Senzilla però agradable que passa per zones de conreu de vinya, masies abandonades, corriols de pedra i d'altres de terra.

I, com a final el fondo (vall) de Sant Joan i unes coves (les de Bovera). Són una vintena de coves inacessibles situades a uns 30 metres per sobre del camí, a la cinglera de la Pana Barquera. Les coves es veuen a l'inici de l'anada, de lluny, i hi passes per sota al final de la tornada.

Després de la caminada, vam dinar a La Ràpita (la de l'Alt Penedès no la del Montsià ni la de Lleida) al restaurant-braseria Granero. Molt correcte i plats molt abundants.Torrelletes, sortida
Pujada a Cal Balaguer

Cal Balaguer, abandonada
Cal Cremat, abandonat també
Tornar a dalt

Primer forn de calç que trobem avui
Vinyes i al fons, la Casa Alta, propietària

Coll de Cal Deus
Al Turó dels 3 Partions
Tornar a dalt

Desviament poc visible al Fondo de Sant Joan
Baixada del Turó, amb montículs de pedres. No sabem el perquè


El segon forn de calç
Caminet pel Fondo de Sant Joan
Tornar a dalt

El tercer forn de calç

Coves de Bovera
Torrelletes
Tornar a dalt

FITXA TÈCNICA

Turó dels 3 Partions, Torrelletes

ITINERARI

AL PUNT DE SORTIDA :
Agafem l'AP-7 i sortim per Vilafranca Nord si venim de Barcelona o per la sortida 31 si venim de Tarragona.
Sortim a la N-340 i seguim després les indicacions de Castellet i pantà de Foix. En alguns cartells també indica Les Masuques.

Passades les Masuques arribarem a Torrelletes. Aparquem al carrer Santa Magdalena, de cara al barranc del Torrent de les Bruixes

ITINERARI A PEU:
Pel mateix carrer Santa Magdalena deixem el poble a la nostra esquena i baixem fins al Torrent de les Bruixes caminant cap a l'oest.

Travessem el torrent diverses vegades i el camí, ara de pedra, s'enfila muntanya amunt fins a la masia abandonada de Cal Balaguer. També passem per les ruines d'un altre gran mas: Cal Cremat. Sortim al carrer alfaltat d'una urbanització i tirem amunt, cap a l'esquerra. El camí es convertirà en pista i passem per nombroses vinyes. Amunt veiem la masia La Casa Alta de qui són aquests terrenys.

Seguim avançant, girem la dreta quan trobem una pista i a l'esquerra quan trobem un pou de gel.

Estem ara en una pista que va pujant i que arribarà al coll Blanc. Per allà hem de passar després però no encara. Quan ens adonem que no havíem de seguir tanta estona la pista, tirem enrera i agafem un caminet pel que fa anys que no hi passa ningú fins a enllaçar amb el que hauríem d'haver agafar i que no hem vist.

Ara si. El camí s'enfila fort fins al coll de Cal Deus. Girem a l'esquerra i per una altra pujada forta arribem al Turó dels 3 Partions, amb bones vistes tant cap al mar com cap a l'interior del Penedès.

Seguint el camí baixem fins a una pista ampla. Ens estranya com està la baixada, amb montículs de pedra i terra. No sabem per què els han fet, no hi ha cap cartell. A l'arribar a la pista girem a l'esquerra fins arribar a una cruïlla de camins (aquí arriba la pista que havíem seguit massa estona per equivocació). Deixem tant aquesta pista com la que segueix a la dreta i seguim rectes. Després d'una forta baixada, hem de girar a l'esquerra per un camí que es veu poc (important està al cas del que marca el GPS).


DADES GENERALS:
Temps total: 4:10 hores
Temps descans*: 25'
Desnivell acumulat: 300 mts
Distància: 10,5 kms

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

Torrelletes  
10:00
Cal Balaguer  
10:30
30'
30'
Cal Cremat  
10:40
10'
40'
1r Forn de Calç  
11:05
25'
1:05'
Coll de Cal Deus  
11:40
35'
1:40'
Turó dels 3 Partions  
11:55
15'
1:55'
Esmorzar
 
Fins 12:10
15'
2:10'
Desviament a Fondo Sant Joan  
12:40
30'
2:40'
Coves Bovera  
13:30
50'
3:30'
Torrelletes  
14:10
40'
4:10'
   

* Aquí comptem tot el temps que estem aturats, no només el que surt explícitament a la fitxa.

TRACKS GPS
MAPA DE LA ZONA

Tornar a dalt
Anar a l'inici