A la fitxa tècnica
Mola Sant Sadurní
4 d'agost de 2012: molt a prop de Barcelona, i sols
A la sortida anterior
A la sortida següent


Catalunya, Vallès Occidental, entre Sant Feliu de Codines i Gallifa. Cim molt a prop de milions de persones però alhora rodejat de petits poblets i molt poc freqüentat pels excursionistes. Prova d'això és que la baixada del cim estava molt poc fresada i sense dur la ruta marcada al GPS, era fàcil equivocar-se. Val a dir que a dalt hi ha una ermita i que hi ha pistes forestals que hi arriben. Nosaltres vam fer una circular per corriols, no per les pistes. El terreny estava molt sec, feia temps que no plovia.

Vam escollir aquest petit, però curiós cim perquè no volíem anar gaire lluny ni fer massa desnivell. La ruta, de pujada, va ser el Camí dels Feliuans, el que feien servir els habitants de Sant Feliu de Codines per anar a l'aplec de Sant Sadurní el 29 de novembre. Només vam anar el Lluís i la Berta. Es tenen bones vistes sobre el Vallès, i si hi ha bona visibilitat, millor. Un cop a baix, cervesseta i a dinar a casa. Aquí teniu una mostra del camí i del cim.

Des del punt on deixem el cotxe

 
El primer tram del camí, per pista
Tornar a dalt

Curiós pont de roca just abans de deixar la pista i agafar el trencall
 
 
Riera de la Roca, totalment seca
Tornar a dalt


 
Així són les parets de la Mola
 

 
Ermita de Sant Sadurní, al cim de la Mola
Tornar a dalt

 
Inscripció del 1714
 

 
Lluís i Berta al cim
Tornar a dalt

 
El Vallès, als peus de la Mola, des del mirador de la Guineu
 

 
Poques flors en aquesta sortida. Aquí un clavell
Tornar a dalt

Lluís al mirador de la Guineu
Tanca al camí de baixada????

La Mola amb La Roca -masia abandonada-
Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Mola de Sant Sadurní, 951 mts

EN COTXE:
Per Al punt quilomètric 12,5 de la carretera entre Sant Feliu de Codines i Gallifa -la BP-1241-, on comença la pista de la casa de la Roca, davant d'un cartell de prohibició en castellà i una cadena, hi ha un petit espai per a deixar-hi vehicles. Per arribar-hi a San Feliu de Codines, venint de Barcelona o de Girona, i tant si ho fem per la C-17 o per l'AP-7 hem de sortir a Mollet del Vallès i agafar la C-59 fins a Sant Feliu. A dins del poble seguir les indicacions de Gallifa, BP-1241.

HORARIS I DESNIVELLS

SITUACIÓ

ALÇADES

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

DESNIVELL PARCIAL

DESNIVELL
TOTAL

Cotxe
516 mts
9:00
Desviament/Pont Roca
541 mts
9:15
15'
15'
25 mts
25 mts
Cruïlla de pistes
867 mts
10:30
1:15'
1:30'
326 mts
351 mts
Cim
951 mts
10:45
15'
1:45'
84 mts
435 mts
Esmorzar i descans
F. 11:20
35'
2:20'
Trencall pista
811 mts
11:50
30'
2:50'
-140 mts
295 mts
Desviament/Pont Roca
541 mts
13:00
1:10'
4:00'
-270 mts
25 mts
Cotxe
516 mts
13:10
10'
4:10'
-25 mts
---
TOTAL ATURADES:

ITINERARI

A PEU:
Primer de tot anem per una pista i, abans de travessar la riera i just després d'un pont de roca que ens queda a la dreta, surt un corriol, l'hem d'agafar i seguir-lo. En uns minuts travessarem la riera de la Roca (sovint seca) i continuarem el camí deixant-la a la nostra dreta. El camí es va enfilant fent ziga-zagues llarges. Estem al camí dels Feliuans que, a estones, es molt dreta. Una hora i deu minuts més tard (anant molt tranquils) arribem a una cruïlla de pistes des d'on veiem l'àrea de Gallifa (oest). Agafem ara el camí que puja i en uns minuts estarem a dalt. Per baixar podem optar per desfer el mateix camí o per fer com nosaltres, una ruta circular que passa per la masia de La Roca i que es pot veure des de dalt. Des del mateix cim, a l'esquerra del mirador de la Guineu seguim un corriol que baixa dret i que no està gaire marcat. Arribarem a una pista que rodeja la Mola fins al punt indicat en el track (hi ha una fita que indica el lloc). Es com una drecera no gaire ben indicada i que baixa molt dreta. Com a indicació dir que, ja al corriol, hi ha una mini estructura de ferro verda (veure foto). Sortirem a una pista que ens portarà a la masia de la Roca i d'aquí als vehicles passant pel pont de roca que hem vist a la pujada.

TRACKS GPS
MAPA DE LA ZONA (156 kb)

Tornar a dalt
Anar a l'inici