A les flors d'aquesta sortida
A la fitxa tècnica
Castell de l'Airosa, quasi
19 de setembre de 2021: Espectacular des de la primera passa
A la sortida anterior
A la sortida següent


Era la nostra primera incursió a la banda mar dels Ports. I ens va agradar tant que, segur, repetirem. Partim de Mas de Barberans i en endinsem al Barranc de la Galera o de la Vall. Només el trajecte en cotxe per la pista ja et dona pistes sobre el que trobaràs després. I si et quedes allà on aparques el vehicle, l'espectacle ja és alucinant.Tornar a dalt


Tornar a daltTornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Barranc Galera prop Castell de l'Airosa

ITINERARI

AL PUNT DE SORTIDA :
Per arribar a l'inici heu d'anar fins a Mas de Barberans (Montsià). Si veniu de La Sènia (TV-3421), abans d'arribar al poble i, si veniu de Santa Bàrbara (T-1025) un cop passat, heu d'agafar un camí cap l'esquerra / dreta respectivament. És a dir, cap a dins dels Ports. Deixeu a la vostra esquerra el que va a les Pintures Rupestres del Corcó de la Gralla i us endinseu al Barranc de la Galera. Son uns 4 quilòmetres.
Es tracta d'una circular així que nosaltres vam deixar el cotxe en el primer punt, en el que d'entrada et porta a la Cova d'en Marc i al Forat de la Vella. En el mapa, l'inici del recorregut està a l'àrea de descans del Barranc de la Vall.

NOTA: no hi ha massa lloc per al vehicle

ITINERARI A PEU:
Creuem el barranc de la Vall (completament sec aquest setembre) per un pontent de fusta i tirem amunt. L'espectacle ja és maravellós. Puja bastant dret el camí. En uns minuts arribem a la Cova d'en Marc, una gran bauma impressionant la miris per on la miris.. Penso que ens vam passar el desviament al Forat de la Vella. Tirem una mica enrera i trobem el camí per anar-hi. No t'ho pots perdre.

Entre les indicacions i el track anem seguint el camí. Deixarem a la dreta el camí que porta al cim del Castell de l'Airosa (el nom li ve de la forma, cap castell). La pujada final és una grimpada-escalada i tampoc portem equipació per fer-la.

A la baixada -en general molt pendent- trobem alguns punts de desgrimpada. Fàcil per a persones minimament acostumades a la muntanya.

Després d'una última baixada gairebé en picat sortim a una primera pista, també amb forta pendent. Trobarem després la pista més important. Tirem avall i arribarem al cotxe.

DADES GENERALS:
Temps total: 4:50 hores
Temps descans*: 1:15 hores
Desnivell acumulat: 650 mts
Distància: 7,7 kms

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

ALÇADES

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

 

PK - Pont de fusta
469 mts
11:00
Cova d'en Marc
511 mts
11:20
20'
20'
 
Forat de la Vella
538 mts
11:35
15'
35'
 
Cruïlla Castell de l'Airosa
840 mts
12:50
1:15'
1:50'
 
Roca Xapada
983 mts
13:15
25'
2:15'
 
Desgrimpada
871 mts
14:15
1:00'
3:15'
 
Pista
691 mts
15:00
45'
4:00'
 
PK - Pont de Fusta
469 mts
15:50
50'
4:50'
 

* Aquí comptem tot el temps que estem aturats, no només el que surt explícitament a la fitxa.

TRACKS GPS
MAPA DE LA ZONA

Tornar a dalt
Anar a l'inici